După cum bine știm, penseta este cel mai comun instrument atunci când vine vorba despre definirea formei sprâncenelor. Totuși, ceara și-a făcut loc rapid în saloanele de înfrumusețare, urcând rapid în clasamentul celor mai eficiente soluții pentru îndepărtarea părului corporal și facial.
Deși pare nouă în lumea frumuseții de o perioadă de timp, modalitatea de a pensa sprâncenele cu ață este veche de mii de ani. Înainte, această procedură se utiliza pentru îndepărtarea părului facial, în special din zona buzei superioare și excesul de păr al sprâncenelor.
Știm, acest lucru se întâmplă și astăzi, însă diferența este aceea că, pe vremuri, această practică se realiza extrem de rar, numai la ocazii speciale.
Pensatul cu ață a redevenit popular acum câțiva ani, iar această modalitate a fost introdusă treptat în cadrul saloanelor de înfrumusețare. Totuși, multe dintre doamne și domnișoare nu au descoperit încă pensatul cu ață. Pentru voi, cele care fie nu ați încercat sau cele care nu s-au convins de tainele tehnicii, am conceput această prezentare.
Acest tip de pensare utilizează ca instrument ața de cusut. Aceasta trebuie să fie suficient de puternică pentru a nu se rupe în momentul procedurii, dat fiind faptul că specialistul exercită o presiune destul de mare asupra ei. Ața trebuie să aibă lungimea de minim 38 de centimetri până la 50 de centimetri, în funcție de comoditatea specialistului. Cele două capete ale aței se înnoadă, iar apoi, prin răsucire repetată, se formează un mic „lasou” care prinde la mijloc firele de păr încă de la nivelul foliculilor. Este nevoie de ajutorul clientei pentru a realiza această procedură. Ea trebuie să îsi întindă pielea din jurul sprâncenelor cu ajutorul mâinilor pentru ca pensarea să se realizeze cât mai corect. Specialistul va lucra cu ambele mâini, tocmai de aceea este nevoie de ajutorul clientei pentru întinderea pielii. În trecut, cei care foloseau această tehnică nu utilizau doar mâinile, ci și dinții.
Această tehnică, numită și „threading”, se deosebește de celelalte proceduri care au același scop printr-o serie de caracteristici. În primul rând, nu există un contact direct cu pielea, ceea ce înseamnă că iritația nu se va mai produce. De asemenea, îndepărtarea firelor de păr faciale cu ajutorul aței este extrem de eficientă și rapidă. Firele de păr sunt smulse din rădăcină, chiar și cele mai scurte și mai subțiri, fără a se rupe. Rezultatele durează până la patru săptămâni, iar noile fire nu vor fi la fel de puternice.
Această modalitate este recomandată oricărei persoane, dat fiind faptul că nu are contraindicații, precum reacțiile alergice. Mai mult decât atât, ața este de unică folosință, deci nu ne supunem riscului de a transmite microbi.