Microneedling

La o simplă căutare pe Internet a procedurii de microneedling este posibil să nu vrei să apelezi niciodată la acest tip de tratament. Fotografiile sunt alarmante, asta pentru că procedura presupune perforarea pielii cu ace mici care provoacă sângerare. A-ți perfora fața cu sute de ace ar putea să nu pară o idee prea bună, dar procesul declanșează o reacție de întinerire a pielii care îți aduce zâmbetul pe buze atunci când vezi rezultatele.

Microneedling este o practică cosmetică folosită pentru a trata o serie de probleme ale pielii.

Se spune că această practică a fost descoperită încă de la începutul anilor 2000, însă abia acum, când tehnologia este mult mai avansată, tratamentul poate fi aplicat în siguranță. Microneedlingul ajută la mai multe tipuri de afecțiuni cunoscute ale tenului precum: riduri fine, riduri profunde, pori dilatați, acnee, cicatrici rezultate în urma acneei, hiperpigmentare și pete solare, lipsa elesticității pielii, dar și altele.

Ce presupune procedura de Microneedling?

Microneedlingul se efectuează în cabinetul medicului. Acest tratament poate fi efectuat și la domiciliu, însă, dat fiind faptul că el implică lezări ale pielii și prezența sângelui, este mult mai indicat ca procedura să fie efectuată de un specialist într-un mediu steril.

Microneedling presupune perforarea pielii cu ace mici. În cazul în care efectuezi procedura în cabinetul unui medic dermatolog, pielea va fi anesteziată cu ajutorul unei creme speciale  înainte de tratament pentru a elimina sau cel puțin pentru a reduce durerea și disconfortul.  Ulterior,  un instrument similar unui dermaroller este folosit pentru a insera ace mici din oțel inoxidabil în piele, pentru a provoca micro leziuni care stimulează circulația sanguină și nu numai.

Principiul care stă la baza microneedlingului este acela ca elastanul și colagenul să intervină în vindecarea rănilor provocate de aparatul utilizat. Cu alte cuvinte, acest tratament stimulează în mod forțat producția naturală de elastan și colagen a pielii pentru a-i ofei întinerire și elasticitate. Astfel, pielea va căpăta un aspect mai ferm și mai luminos.

Cine poate apela la Microneedling?

Nu este necesară o pregătire specială înaintea tratamentului, dar există câteva măsuri de precauție. Trebuie să discuți cu medicul tău înainte de a apela la microneedling. Diabetul, de exemplu, ar putea să te împiedice să apelezi la o astfel de procedură. Recuperarea este minimă, deși persoanele cu piele sensibilă ar trebui să fie atente atunci când aplică produse de îngrijire a pielii în urma tratamentului.

Durata tratamentului

Tratamentul propriu-zis va dura între 10 și 20 de minute. Dacă optezi pentru anesteziere, va trebui să aștepți câteva minute suplimentare pentru ca soluția utilizată să acționeze în consecință. Microneedlingul trebuie repetat la o distanță de aproximativ 30 de zile, timp de câteva luni pentru ca rezultatele să apară. La fiecare ședință, acele vor fi introduse mai adânc în piele pentru că aceasta devine mai rezistentă, iar în acest mod, gradul de stimulare a producției de elastan și colagen va atinge cotele maxime.

 

 

Photo Attribute: https://www.freepik.com/free-photos-vectors/woman